Verkoopmakelaar

Hilbert geeft advies. Jij beslist! De verkoop van jouw meest kostbare bezit geef je niet zo maar uit handen. Het vertrouwen dat je Hilbert geeft is hem zeer kostbaar. 

Hilbert Makelaardij begeleidt jou in de volgende stappen:

1. Persoonlijke situatie

Hilbert houdt in zijn advies rekening met jouw wensen, plannen en voorkennis.  

2. Vakkundige waardebepaling

Jij zal zien hoe Hilbert aan de waarde van jouw woning komt. De markt bepaalt uiteindelijk de prijs. De kunst is om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de marktwaarde.

3. Jouw persoonlijk verkoopplan

Samen met jou stellen wij het verkoopplan vast, om een optimaal resultaat te bereiken. Het gaat hier niet altijd alleen om de hoogste prijs te realiseren, maar ook de weg ernaartoe vast te stellen. Wij houden rekening met welke instrumenten jij graag in wilt zetten en hoe jij het verkooptraject voor je ziet.

4. Verkoopdossier

Het is heel belangrijk om de verkoop goed te starten. Geen hobbels onderweg. Dat betekent dat het dossier van je woning helemaal compleet is. Alle benodigde documenten en gemaakte afspraken zijn helder en aanwezig. Jij voldoet dan ook als verkoper aan je meldingsverplichting naar de koper. Hierdoor ontstaat al het eerste vertrouwen bij de koper in de aankoop van de woning. 

5. Doeltreffende marketingcampagne

Het in werking zetten van een doeltreffende marketingcampagne, zorgt ervoor dat je een optimaal aantal kopers weet te bereiken. Hiervoor gebruiken wij verschillende social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Vanwege de contacten door heel Nederland en daarbuiten, weten wij kopers aan te trekken van soms ver buiten de regio en vanuit het buitenland. Met als resultaat de hoogste prijs voor jouw woning, onder de beste voorwaarden en condities.

6. De bezichtigingen

Graag doet Hilbert zelf de bezichtigingen. Dat is de eerste stap in het verkrijgen van het vertrouwen van de potentiële koper. Het is daarom belangrijk dat de bezichtiger zich op zijn of haar gemak voelt. Een deskundige rondleiding waarbij er juiste informatie verstrekt wordt is van essentieel belang. Uiteraard hoor jij direct na afloop hoe het gegaan is.

7. Na de bezichtiging

Het opvolgen van een bezichtiging geeft duidelijkheid of de bezichtiger door wil gaan. Zo niet, wat is dan de reden? Kunnen we hier nog wat mee doen?

8. Doordacht onderhandelingsproces

Hoe een doordacht onderhandelingsproces eruitziet is afhankelijk van wat er geboden is, onder welke voorwaarden en condities en hoeveel andere kandidaten er zijn. Het doel is het beste resultaat te bereiken.

9. Heldere koopovereenkomst

De koopovereenkomst is goedgekeurd door de NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. De belangen voor jou als verkoper zijn dus juridisch goed afgedekt. De koopovereenkomst wordt opgesteld aan de hand van de overeengekomen prijs, voorwaarden en condities. 

10. De notaris

Om de woning in eigendom over te dragen, zal de notaris worden ingeschakeld. De koper mag bepalen welke notaris het wordt, omdat de koper de notaris ook betaalt. Wij zorgen dat de notaris alle benodigde documenten heeft om de eigendomsoverdracht goed uit te kunnen voeren. Jij hoeft daar niets voor te doen!

11. De inspectie

Voor de eigendomsoverdracht vindt nog een inspectie plaats, zodat alles daarna ook soepel verloopt. Er wordt een inspectierapport opgesteld. Hierin wordt vermeld hoe de woning is opgeleverd en wat de meterstanden zijn van gas, water en elektra. Als de koper namelijk bij de notaris de eigendomsakte ondertekent, wordt door de koper de woning aanvaard zoals het op dat moment is. 

12. De notariële overdracht

Tijdens de notariële overdracht vindt de eigendomswisseling plaats. De sleutels worden dan ook na het ondertekenen van de eigendomsakte officieel overhandigd aan de koper. Dit wordt altijd als een heel definitief moment ervaren met soms de nodige emoties. Hilbert is aanwezig bij de notaris om dit moment mee te beleven en als adviseur mocht dat nog nodig zijn.

13. Feest!

Na afloop van de notariële overdracht is de verkoop echt definitief. Het doel is bereikt. Dit hoofdstuk wordt afgesloten. Jij gaat weer een nieuw hoofdstuk schrijven. Samen gaan wij dat vieren!


Graag zelf een aantal stappen overnemen? Maak een afspraak, alles is bespreekbaar!

Gratis vrijblijvende waardebepaling