Aankoopmakelaar

Het aankopen van een huis is niet niks. Daarom helpt Hilbert jou graag op een zorgvuldige manier. Samen komen we tot een weloverwogen beslissing. Hierin adviseer Hilbert en neem jij het besluit!

Hilbert Makelaardij begeleidt jou in de volgende aankoopstappen:

1. Persoonlijke wensen

Graag wil Hilbert weten hoe jij de aankoop van jouw woning voor ogen ziet. Zo kijken we naar welke ondersteuning jij nodig hebt om tot een goede aankoop van jouw woning te komen. In zijn advies geeft hij ook aan waar de kracht zit van Hilbert als aankoopmakelaar. 

2. Zoekcriteria

Samen gaan we zoeken naar de meest geschikte woning. Het is belangrijk om jouw woonwensen goed voor ogen te hebben. Zo kijken we naar de juiste locatie, het type woning, specifieke wensen en het budget.

3. Het aankoopdossier

Het is heel belangrijk om de aankoopopdracht goed te starten. Je wilt geen hobbels onderweg. Hilbert verzamelt vooraf de juiste documenten die nodig zijn voor een goede begeleiding van de aankoop. Is de juiste woning gevonden? Hilbert verzamelt de juiste documenten om tot een goede aankoop te komen.

4. Totale woningaanbod

Je wordt op de hoogte gehouden van het totale woningaanbod. Niet alleen het aanbod op Funda, maar ook wat er op andere platforms wordt aangeboden. Hilbert houdt ook zijn eigen netwerk in de gaten voor potentiële woningen.

5. De bezichtigingen

Hilbert gaat mee met elke bezichtiging die jij gaat doen. Je kunt ook afspreken dat je eerst zelf gaat kijken en Hilbert inschakelt als je verder wilt met de woning. Hij kijkt dan naar de bouwkundige staat, juridische aspecten en maakt ook een waardebepaling. Met deze informatie kan jij tot een weloverwogen beslissing komen voor het wel of niet aankopen van de woning. 

6. Vakkundige waardebepaling

Hilbert laat zien hoe hij aan de waarde van de woning komt. De markt bepaalt uiteindelijk de prijs. De kunst is om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de marktwaarde.

7. Het aankoopplan

Als jij besluit om met de aankoop door te gaan, geeft Hilbert jou advies over de vervolgstappen. Het advies is afhankelijk van de bouwkundige staat, hoe lang de woning te koop staat, de verkoopprijs en het aantal geïnteresseerde kandidaten. Het doel is om een optimaal resultaat te behalen. 

8. Doordacht onderhandelingsproces

Het onderhandelingsproces hangt af van een aantal factoren. Zo kijkt Hilbert naar het aantal kandidaten, wat er geboden is en onder welke voorwaarden en condities deze biedingen gedaan zijn. Dit zorgt voor een sterke onderhandelingspositie.

9. Heldere koopovereenkomst

De koopovereenkomst wordt door de verkopende makelaar opgesteld. Dit aan de hand van de overeengekomen prijs en de afgesproken voorwaarden en condities. Hilbert zal de koopovereenkomst zorgvuldig nakijken. In de meeste gevallen is de koopovereenkomst goedgekeurd door de NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. De belangen van jou als koper zijn juridisch dus goed afgedekt.

10. De notaris

Om de woning in eigendom over te dragen, zal de notaris worden ingeschakeld. Jij als koper mag bepalen welke notaris het wordt, omdat de koper de notaris ook betaalt. Wij zorgen dat de notaris alle benodigde documenten heeft, om de eigendomsoverdracht goed uit te kunnen voeren. Jij hoeft daar verder niets voor te doen.

11. De inspectie

Hilbert gaat samen met jou naar de aangekochte woning voor een inspectie, voordat de eigendomsoverdracht plaatsvindt. Er wordt hiervan een inspectierapport opgesteld. In dit rapport wordt vermeld hoe de woning is opgeleverd en wat de meterstanden zijn van gas, water en elektra. Wanneer jij als koper de eigendomsakte ondertekent, wordt de woning aanvaard zoals het op dat moment is.  

12. De notariële overdracht

Tijdens de notariële overdracht vindt de eigendomswisseling plaats. De sleutels worden dan ook na het ondertekenen van de eigendomsakte officieel overhandigd aan jou als koper. Dit wordt altijd als een heel definitief moment ervaren met soms de nodige emoties. Hilbert is aanwezig bij de notaris om dit moment mee te beleven en als adviseur mocht dat nog nodig zijn.

13. Feest!

Na afloop van de notariële overdracht is de aankoop echt definitief. Het doel is bereikt. Jij gaat heel veel woonplezier beleven in jouw nieuwe woning. Samen gaan wij dat vieren.


Graag zelf een aantal stappen overnemen? Maak een afspraak, alles is bespreekbaar!

Let op! Aankoopbegeleiding is alleen mogelijk voor woningen die niet door Hilbert Makelaardij worden aangeboden. Dit om belangenverstrengeling te voorkomen. Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht.

Gratis vrijblijvend aankoopgesprek