Hoe kies je de juiste makelaar?

Volgens het Central Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er in het eerste kwartaal van 2021 10330 makelaarskantoren in Nederland. Hoe kies je tussen al deze makelaars de juiste makelaar?

  1. Je kunt vrijblijvend meerdere makelaars kosteloos uitnodigen voor een gesprek. Tijdens dit gesprek kan je ontdekken met wie je een klik hebt. Jij moet uiteindelijk de makelaar vertrouwen in zijn of haar kunnen.
  2. De makelaar is de adviseur. Het is daarom belangrijk dat je volledig betrokken wordt in het hele verkoopproces. Het blijft tenslotte jouw woning.
  3. Vraag de makelaar naar zijn of haar aanpak. Vraag bijvoorbeeld waarom juist deze aanpak beter werkt dan die van andere makelaars.
  4. Stel ook meer inhoudelijke vragen. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe de makelaar communiceert, hoe de bezichtigingen worden gedaan en op welke wijze de makelaar onderhandelt.

Door het volgen van deze stappen zorg je ervoor dat je een goede vergelijking kunt maken tussen verschillende makelaars. Het stellen van vragen houdt de makelaar scherp. Daarnaast zorgt het ook voor een soepele samenwerking tussen jou en de makelaar.