Mienskip denkt mee over mogelijk woningbouwproject Simmerfjild Makkum

Vijftig nieuwe woningen in Makkum. Het is een idee. Maar dan moet de mienskip (de lokale gemeenschap) er wel achter staan, vinden Frisoplan en de gemeente Súdwest-Fryslân. Ze organiseerden afgelopen week een eerste informatiebijeenkomst.

Project Simmerfjild
Op 10 maart sloot projectontwikkelaar Frisoplan B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) een intentieovereenkomst met de gemeente. Ze gaan samen de haalbaarheid van het bouwen van vijftig nieuwe woningen op Simmerfjild (Melkvaart fase 2) in Makkum onderzoeken. Eind dit jaar moet dit duidelijk zijn. Het doel is om dan een stedenbouwkundig plan met een goed onderbouwd woningprogramma te hebben. Daarna besluit het college van de gemeente Súdwest-Fryslân of het instemt met het beoogde plan.

Mienskip betrekken
De informatiebijeenkomst van vorige week was een eerste stap. Tijdens deze bijeenkomst werd het voorgenomen participatieproces toegelicht en was er ruimte voor vragen. Na de zomervakantie is er nog een bijeenkomst. Ook dan kunnen geïnteresseerden uit Makkum en omgeving actief meedenken over Simmerfjild.

Website Simmerfjild en woonbehoefteonderzoek
Belanghebbenden kunnen zich inschrijven op de website van Simmerfjild en blijven op die manier op de hoogte. Daarnaast roept het projectteam iedereen op om mee te doen aan het woonbehoefteonderzoek, door de vragenlijst in te vullen op 
www.simmerfjild.nl. Aan de hand van deze uitkomsten toetsen Frisoplan B.V. en de gemeente de haalbaarheid, en krijgen de plannen vorm.  

Meer informatie 
Op de hoogte blijven? Kijk dan op 
www.simmerfjild.nl.