Eerlijk bieden?!

Je wil een woning kopen of verkopen. Het biedproces is misschien wel het spannendste onderdeel hiervan. Maar hoe weet je eigenlijk of dit eerlijk verloopt?

Sinds januari dit jaar zijn makelaars verplicht om met een 'Biedlogboek' te werken. Eerlijk bieden is het eerste onafhankelijke keurmerk voor makelaars dat een 100% eerlijk (ver)koopproces kan garanderen. Hoe zo'n proces precies werkt? Op uitnodiging van de makelaar kan de bieder een bod uitbrengen door op een unieke link te klikken. Via deze link kom je in een beveiligde omgeving van het Biedlogboek. Hier staan alle biedingen, tegenbiedingen en de uiteindelijke verkoopprijs. Uiteraard is tijdens het bieden de hoogte van het bod alleen zichtbaar voor de makelaar en de verkoper. Aan de hand van slimme software kan na afloop van het biedproces het gecertificeerde Biedlogboek door partijen worden opgevraagd. Je kunt dan zien of het biedproces eerlijk is verlopen. 

Ook Hilbert Makelaardij werkt met dit keurmerk. Na een aantal maanden dit Eerlijk Bieden Logboek actief te gebruiken, wordt het door alle partijen als zeer plezierig ervaren. Oftewel, een hele praktische en waterdichte manier van werken. Wil je meer weten over Eerlijk Bieden? Neem dan contact met mij op! Ik vertel je er graag meer over.