Beschrijving

Wat gelijk opvalt aan deze woning zijn de twee deuren. Van oorsprong is het namelijk een twee-onder-een-kapwoning. De woning staat in een rijtje, maar wel vrij van de buren. Bijzonder toch? In de basis een prima woning, die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten.

Wat heb je toch mooie woningen in Makkum. Met ieder een eigen verhaal. Het schijnt dat in 1815 de Algemene Armenstaat de eerste eigenaar van de woning was. Daarna volgde een arbeider, naaister, turfmeester, schoenmaker, schippersknecht, panbakker, strijkster, kaasmaker en een echte Makkumer zeilmaker. Ik ben benieuwd welke beroepen de volgende bewoners hebben. Volgens de oude archieven is de woning in 1956 afgebroken en opnieuw opgebouwd.

Je loopt zo de straat uit naar de dijk met een prachtig weids uitzicht over het IJsselmeer. Ook ben je zo in het pittoreske dorpscentrum met gezellige winkeltjes, een bakker en een slager.

De rechter deur was de entree van de ene helft van de woning. Deze loopt nu door naar het toilet, de berging en de tuin. De tuin op het zuiden ligt in de zon en is lekker beschut.De linker deur is nu de entree van de woning. Via de hal kom je in de doorzon woonkamer. Met een gesloten, functionele keuken.

Via de bordestrap met dakkapel kom je op de 1e verdieping. Hier zijn drie slaapkamers en een badkamer met een douche, wastafel en tweede dakkapel. 

Via een luik kom je op de bergzolder, waar je lekker veel spullen kunt opbergen.

Zie jij jezelf hier al wonen? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging!

Kenmerken